Over ons

Dit is de historie van praktijk “Dokter Stijn” die vervelt tot iets nieuws.

I. Prehistorie

Obilix

II. Historie van “Dokter Stijn”

2008

Een groot, mooi praktijkgebouw van de tandarts biedt plaats aan de nieuwe solo-praktijk “Dokter Stijn”.
De opluchting is groot. De consultatieruimte is klein, maar biedt alles wat nodig is. Een beperkte groep patiënten schenkt het vertrouwen.

Maar er is visie op huisartsgeneeskunde. Met de kracht van de overtuiging gaan we er voor! Jaar na jaar groeit de praktijk fors.

Obilix
Obilix

2013

Het vertrouwen van mensen uit Aartrijke biedt de mogelijkheid om een nieuwbouw te zetten. Het gezin en de praktijk verhuizen naar het nieuwe gebouw.
Enkele weken later gaat en andere huisarts uit het dorp na meer dan 50 jaar loopbaan op pensioen.

Steeds meer Aartrijkenaars vinden de weg naar Dokter Stijn.

2014

Jarenlang waren er te veel huisartsen. Maar het was dan al duidelijk dat er binnen afzienbare tijd een tekort aan huisartsen zou komen.

Als één van de allereerste huisartspraktijken in West-Vlaanderen investeert Dokter Stijn in de opleiding van een VIHP, een Verpleegkundige-In-de HuisartsPraktijk.

Deze praktijkassistent doet ook een warm onthaal en secretariaatswerk. Ze neemt een hele reeks taken uit handen van de arts. Met hart en ziel bouwt deze tandem verder de praktijk uit.

Obilix
Obilix

2016

De praktijk evolueert tot een academisch erkende opleidingspraktijk voor HAIO’s, HuisArtsen-In-Opleiding. De tweede consultatieruimte wordt ingericht.

De HAIO’s wisselen elkaar af, de visie op huisartsgeneeskunde blijft. En steeds meer mensen vinden de weg naar de praktijk, ook uit de naburige dorpen.

2020 – 2021

In de solo-praktijk wordt er maximaal werk uitbesteed aan de VIHP en aan de HAIO. En toch geraakt de praktijk verzadigd. Met aarzelingen en met spijt in het hart komt er in november 2021 een patiëntenstop die nog steeds aanhoudt. We sluiten geen nieuwe GMD’s meer af.

Hierbij kiezen we voor kwaliteit van de zorg en van de opleiding. Wie een GMD heeft, blijft verzekerd van onze medische permanentie. Wie geen GMD heeft, krijgt de keuze. Er zijn andere jonge praktijken in de buurt gekomen.

Ook kan Dokter Stijn depanneren in afwachting van de duopraktijk.

Obilix

III. Een nieuw verhaal begint in oktober 2023

De praktijk groeit door. Vanuit een gedeelde visie gaan twee erkende huisartsen er samen voor.

Wordt vervolgd…